Crescendo i ny stor ejendomshandel: ”Åhuset” med 59 lejligheder i Aalborg solgt

Med stor fornøjelse kan vi nu fortælle, at vi har solgt ejendommen ”Åhuset” i Aalborg med 59 nyopførte mindre lejligheder til en lokal investorgruppe.

Køber besluttede sig for erhvervelsen allerede i årets første måneder, og der har efterfølgende været rift om ejendommen fra flere store spillere i branchen. Køber stod fast og gennemførte handlen, der giver en IRR på godt 7,7%. Hertil kommer gennemsnitlige, årlige udlodninger på mere end 6%.

Administrerende direktør i Crescendo Christian Stenbjerre udtaler:

”Vi er meget tilfredse med handlen af boligejendommen i Aalborg, der oprindeligt blev erhvervet af den store lokale spiller TN Udvikling A/S. Ejendommen er beliggende på det gamle godsbane-område, og den udstråler kvalitet fra inderst til yderst. Crescendo har gennem de seneste par år vist flaget i Danmarks nordlige hovedstad med formidling af andre projekter, og alt i alt er vi meget tilfredse med byen som investeringssted, når der ses på små enheder. Det know-how kapitaliserer vores investorer på, og i denne konkrete handel har det været interessant at opleve, den meget store køberinteresse, som Åhuset har affødt.”

Markant arkitektur der fortolker stedets ånd

Ejendommen ligger på det tidligere godsbaneområde i Aalborg, hvor området har gennemgået en total forandring, og nu er et meget populært sted at bo. Dette skyldes primært nærheden til byen og særligt for dette projekt den korte afstand til de grønne kiler og den kommende fritlæggelse af Østerå.

Hele Åhuset udføres som fem bygninger, med fem opgange og i alt 160 lejligheder. Projektet her, der struktureres i A/S Bolig Åhuset Aalborg, er med 59 lejligheder en del heraf. Lejlighederne er i gennemsnit godt 55 m2, og de har en indretning, der egner sig til et bredt lejersegment.

Projektets fem bygninger er alle organiseret omkring en kerne, og det markante byggeri er opført i varierende højde, hvor hjørnebygningen fremstår som den højeste med i alt 10 etager. Den fremstår med sin placering som et pejlemærke fra Østre Allé og set fra hjørnebygningen trapper niveauerne af bygningen ned mod nord og vest til seks etager.

A/S Bolig Åhuset Aalborgs andel med de 59 boliger, som Crescendo nu har solgt, vurderes at være de bedst beliggende lejligheder, da de ligger ud til Dag Hammarskjølds Gade med vestvendte altaner. Endvidere er beliggenheden optimeret i forhold til adgang til gårdmiljøet i 2. sals højde.

Aalborg er et attraktivt kraftcenter

Aalborg Kommune er med 220.000 indbyggere Danmarks 3. største, og Aalborg by er kraftcentret i hele Region Nordjylland. Aalborg er præget af en kraftig befolkningstilvækst og en demografisk udvikling, der gør kommunen yngre og yngre. Det skyldes i høj grad Aalborg Universitet, som hvert år tiltrækker flere tusinde nye borgere fra ind- og udland. Siden 2010 har Aalborg Universitet oplevet en stigning i antal studerende på mere end 50%, så der i dag er omkring 20.000 studerende.