20 nye lejligheder i det gamle rådhus

A/S Bolig Rådhusgården Skanderborg

Beskrivelse

“Ejendomsinvestering: Skanderborg er en by i kraftig vækst og en af Danmarks mest attraktive bosætningskommuner. Byen ligger naturskønt og centralt placeret midt i ’Den Østjyske Millionby’. Crescendo udbyder nu den nænsomt renoverede ejendom Rådhusgården, som er nyindrettet med 20 attraktive lejelejligheder. Projektet udbydes som aktieselskab (A/S), hvilket gør det attraktivt for private, pensions- og selskabsmidler.

Skanderborg

Skanderborg oplever stor befolkningstilvækst på grund af den gode beliggenhed ved sø, smukke landskaber, skov og infrastruktur. Med sine knap 20.000 indbyggere og en tusindårig historie er Skanderborg tillige en ”rigtig by” med eget handelscentrum og et rigt kulturliv. Og ikke blot en soveby, som nogle af de andre mindre byer omkring Aarhus.

Beliggenheden midt i det store sammenhængende byområde fra Randers til Kolding – ”Den Østjyske Millionby” – betyder, at en familie kan bo i trygge og smukke omgivelser og pendle til en række byer – fx til Aarhus på blot 12 minutter med toget. Endelig er byen kendt for hvert år i august at traktere flere end 50.000 gæster på Skanderborg Festival – Smukfest.

Skanderborg er kåret af Ugebrevet Mandag Morgen som landets 5. bedste kommune at leve i – kun overgået af fire kommuner nord for København. Mandag Morgen bruger 24 væsentlige nøgletal til at sammenligne landets 98 kommuner. Disse nøgletal er fordelt på fem centrale temaer, nemlig børn og skole, erhvervsliv, kultur, fritid og borgerservice, sociale udfordringer samt tal på ældreområdet. Skanderborg scorer højt på områder som børnepasning, lav ledighed, lav kriminalitet, lave sociale byrder, gode forhold for erhvervsliv, god ældrepleje og lang levetid.

Skanderborg Kommune har udarbejdet en befolkningsprognose frem til 2036, som viser, at indbyggertallet forventes at stige fra 62.000 personer i 2018 til 73.000 personer i 2036. Dette svarer til en samlet stigning i indbyggertallet på 11.000 personer eller 18%. På landsplan ventes i samme periode en stigning i indbyggertallet på 6%.

Ejendommen

20 attraktive lejeboliger i Skanderborg – i den smukke ejendom, som igennem mange år har huset Skanderborg Rådhus, danner rammen om projektet.

Gennem en nænsom renovering og ombygning skabes 20 attraktive boliger placeret centralt i Skanderborg. Boligerne henvender sig til alle, som ønsker at bo midt i centrum med let adgang til butikker, gåafstand til apotek, læger samt byens restauranter og kulturelle tilbud. Der er tale om moderne lejligheder og funktionelle boliger − de fleste med niveaufri adgang i ét plan − hvor disponering og layout er tiltænkt for at skabe mest muligt opholdsareal og leverum.

Selv om det er lejligheder med nyeste interiør og design, så respekterer projektet den smukke bygning, hvorfor netop disponering og ruminddeling flere steder er bestemt af husets særkende og arkitektur. Dette skaber 20 unikke lejligheder med en spændende og dog harmonisk fordeling af store og små enheder. Der er enddog enkelte lejligheder i 2 plan, hvor indretning er inspireret af den kendte ”New York-stil”. Alle boliger har desuden adgang til altan.

Fokus i projektet har endvidere været at styrke gårdrummet, så beboeren og gæster mødes af et grønt ankomstareal i gården. Det har været et ønske at forbinde det grønne miljø i gården med lejlighederne, hvorfor elevatortårne og altaner er beklædt med træ-espalier, som giver mulighed for at føre det grønne element med op ad facaden. I gårdrummet skabes miljø, samvær og socialt liv.

Tæt på sø, skov og den gamle bydel

Ejendommen, som oprindelig husede den gamle byskole i Skanderborg, er opført i 1895, og er løbende blevet udbygget og renoveret, og i 1920 blev ejendommen taget i brug som Skanderborg Rådhus. Placeringen i den gamle del af Skanderborg, i et fantastisk område, tæt på søen, tæt på skoven og midt i byens faciliteter, gør placeringen unik. Fra hoveddøren går man direkte ud i den gamle bydel, med små hyggelige huse og en fantastisk stemning – i Skanderborg bliver dette ikke bedre.

Nabo til ejendommen er Skanderborgs gamle politistation, en af de smukkeste ejendomme i Skanderborg, der nu er omdannet til et spændende og kreativt kontormiljø. Skanderborg Kommune har nu afhændet ejendommen med ønsket om at den skal renoveres og omdannes til lejligheder til byens borgere. Ejendommen er siden blevet totalrenoveret, hvor alt er opdateret i kvalitetsmaterialer. I lejlighederne er der flotte lakerede egetræsgulve, der er monteret lydlofter, og køkkener samt badeværelser er monteret med kvalitetsmiljøer fra JKE design. Blandt andet er der skydelåger på alle sam-menhængende skabe, hvidevarer i høj kvalitet, væg-hængte toiletter på badeværelser og meget mere. Der er tilført nye store altaner til alle lejligheder, og på øverste etage er lavet nye kviste, som giver lys og yderligere plads i taglejlighederne og penthousen. Alle vinduer er udskiftet med lavenergi-vinduer fra Rationel, hvorved energiforbrug og støjdæmpning er optimal.

Der er niveaufri adgang til de fleste lejligheder, som derfor henvender sig til en bred målgruppe. I gårdmiljøet er der fællesarealer med mulighed for socialt samvær for ejendommens beboere.

Kontakt os gerne for nærmere information om ejendomsinvestering Skanderborg.”

Galleri