Boligudlejningsjendom med 14 nyopførte lejligheder

A/S Bolig Sjællandsgade Nørrebro

Beskrivelse

Ejendomsinvestering Nørrebro: Ejendommen er beliggende på Sjællandsgade 3-5 på Nørrebro. Man kan næsten smage råheden i navnet, og bydelen har da også lagt asfalt og område til mange optøjer mellem ordensmagten og demonstranter af forskellig art. Ligeledes har der gennem perioder hersket stridigheder mellem forskellige grupperinger af etniske danskere. Det er dog kun den ene side af medaljen og spørger man den enkelte Nørrebroborger på gaden – hip som ældre – vil ingen kunne forestille sig at bo et andet sted.

Som navnet antyder det, er Nørrebro en del af de københavnske brokvarterer, der også består af Østerbro, Vesterbro og fra 1905 også Amagerbro samt Islands Brygge. Nørrebro har ikke kun det største antal beboere i absolutte tal pr. bydel med ca. 75.000, det er også den del af København med størst koncentration af mennesker, idet hele 18.000 personer bebor bydelen pr. km2. Til sammenligning bor der ca. 7.000 pr. km2 på Vesterbro og ca. 8.000 pr. km2 på Østerbro. Det Nørrebro, vi kender i dag, med små lejligheder og høj bebyggelse er fra 1880’erne, hvor specielt området overfor Assistenskirkegården blev udviklet. Udviklingen var dog langt fra den vi kender i dag, idet kvaliteten af de opførte ejendomme var dårlig, og området præget af fattigdom og slum.

Karakteristikken af Nørrebro som et udpræget arbejderkvarter uden fremtid var mere end politikerne i København kunne klare, og i slutningen af 1970’erne var bydelen en ren krigszone. Politikerne vandt dog kampen, hvilket de fleste i dag antageligt er glade for. Det skød op med etniske forretninger, pizzeriaer og andre mad- og kultursteder, og Nørrebro blev et multikulturelt sted at bo. På samme tid var det bohemeagtigt at bo der, og i stil med blandt andet Greenwich Village i New York er det normalt første skridt på vejen til, at yuppierne, og dermed velstanden, følger med.

Ejendommen

Sjællandsgade 3-5 er på i alt 1.330 etagemeter tillagt en udmatrikuleret p-kælder med plads til 12 biler. Der er i alt 14 lejligheder fordelt på 5 etager med to penthouse-lejligheder. Ejendommen er opført i de bedste materialer i 2014/2015, blandt andet med Svanekøkkener og brede planker på gulvene. Alle enhederne har terrasse/altan vendt mod det charmerende gårdmiljø, og de to penthouse-lejligheder har hver en fantastisk tagterrasse med udsigt ud over de københavnske tage. Der er elevator i ejendommen fra penthouse til p-kælder.

Hvem bebor Sjællandsgade 3-5

Sjællandsgade 3-5 ligger i hjertet af Nørrebro med al den mangfoldighed, der hører til. Ejendommens beboere har den lokale handlende lige om hjørnet, rekreative områder i nærheden og endelig skoler og daginstitutioner i umiddelbar nærhed. Endelig ligger Københavns centrum ca. 15 minutters gang fra ejendommen. Beboerne er derfor ligeså mangeartede som mulighederne ovenfor tilsiger. Det er attraktivt for studerende at leje en af de større lejligheder og dele den, ligesom parret, der består af to udearbejdende vil elske at bo centralt og alligevel i en oase. Singlen, der ønsker at forkæle sig selv, har naturligvis også muligheden. Alt i alt tilbyder denne nybyggede ejendom med alle moderne faciliteter samt parkering noget til den kræsne såvel som den kreative.

Sjællandsgade Bad

Mange københavnere vil kende Sjællandsgade for den legendariske badeanstalt: Sjællandsgade Bad blev bygget i 1917 for at borgere på Nørrebro havde mulighed for at tage bad. Indtil da var det ikke normalt at tage bad mere en tre gange i livet, da man blev født, da man skulle giftes og når man var død og så lidt etagevask ind i mellem. Sjællandsgade Bad lukkede i 2010 men en gruppe borgere genåbnede badet som forening i 2012. Se www.sjaellandsgadebad.dk

Guldberg Byplads

Guldberg Byplads er et nyere og moderne byrum, der rummer børn som ældre, og giver plads til både leg, sport og afslapning. Det nye byrum fungerer både som bytorv, offentlig legeplads og skolegård for Guldberg Skole. Området er blevet spærret for trafik og der er skabt et attraktivt og trygt offentligt byrum på Indre Nørrebro. Den skulpturelle bymøblering tænkt til at lege på. Bypladsen byder eksempelvis på en bjerglignende rutchebane, små ringformede trampoliner, siddemøbler af træ til afslapning og et klatrelandskab. Pladsen udgør desuden en stor granitflade, som kan rumme både mennesker, telte og scener til større og mindre events, der kræver lidt “gulvplads”.

Assistens Kirkegård

Assistens Kirkegård blev oprettet i 1760, fordi det kneb med pladsen på kirkegårdene inden for de københavnske volde. Den er særlig kendt, fordi en række kendte personer ligger begravet her. Assistens Kirkegård er en grøn oase på et tæt befolket Nørrebro. Tællinger har vist, at over 10.000 personer dagligt går gennem kirkegårdens porte. Nogle benytter kirkegården som et grønt åndehul på cykelturen på vej til og fra arbejde og skole. Andre går tur med hund eller barnevogn
eller spiser madpakken i kirkegårdens parkrum. Andre igen besøger kirkegården som en kulturhistorisk have, hvor man lige hilser på nogle af de mange afdøde og kigger på gravsten. Og så er kirkegården fyldt med mange turister fra ind- og udland, samt de mange besøgende, der deltager i Kulturcentrets aktiviteter. Læs mere på www.assistens.dk.

Galleri