Glædelig jul og godt nytår ønsker Crescendo

Store forandringer, krig i Europa, stigende renter og inflation har præget det 2022, som snart rinder ud.

Igennem 2022 har det derfor handlet om at navigere med omtanke. Specielt når det, som for os i Crescendo, drejer sig om respekten for investors midler. Vi takker for jeres tillid, og I kan være sikre på, at vi har vores fokus rettet mod at styre igennem udfordringerne, som de ydre omstændigheder kommer til at give os – også i 2023.

Ejendomsinvestering er ‘Safe Haven’, og markedet efterspørger lejeboliger

Markedet kalder på lejeboliger, og flere analyser viser, at tomgangen, særligt i hovedstadsområdet, er historisk lav. Det understreger vores grundholdning om, at ejendomsinvestering og især boligudlejningsejendomme er en aktivklasse, der skal prioriteres i porteføljen. Specielt i de økonomisk turbulente tider, som vi ser nu.

I 2022 har vi bl.a. handlet:

  • Ejendommen på Sjællandsgade, der, til gavn for investorerne, har genereret ca. 35% i afkast pr. år i samtlige af de fem år, ejendommen var i drift.
  • Investeringsprojektet på Emilsvej blev solgt til investorer med rekordfart.
  • I Aalborg blev Åhuset købt af en lokal investorgruppe, der nu ser ind i en IRR på den pæne side af 7% tillagt fornuftige udlodninger.
  • A/S Bolig Kirkebjerg Gårdhave i Brøndby er et andet Private Placement projekt, der blev en realitet i 2022.
  • Efterspørgslen fra en lukket kreds af investorer bragte os mod Haderslev og KS/ Højgårdsparken Haderslev II, der ligeledes er et attraktivt projekt.

Alt i alt er det således vores opfattelse, at ejendomsinvestering i boligudlejningsejendomme er gunstigt for investor – specielt i disse tider.

Det glæder os, at langt de fleste af Crescendos investor-selskaber har præsteret godt i 2022, og vi er meget bevidste om, at 2023 kommer til at kræve, at vi fortsat holder fokus på analyse, på fakta og på vores konservative investeringsstrategi, hvor rettidig omhu styrer vores handlinger. Der er ingen tvivl om, at den historisk lave tomgang og den afskaffede lagerbeskatning kommer til at bidrage positivt til 2023-resultatet, om end inflationen og renten kan komme til at lægge en dæmper på optimismen.

Udover A/S Bolig Svanevej der er i udbud nu, har vi flere Crescendo-tiltag på bedding.

Høj investortilfredshed og flere nyansættelser – Crescendo står godt rustet til 2023

I november måned bad vi alle i investorkredsen om at besvare en række spørgsmål gennem en kundeundersøgelse. Undersøgelsen viste, at tilliden til erfaring og til den solide historik Crescendo har, vejer tungt. Ja, faktisk kan Ennova, som foretog undersøgelsen for os, fortælle, at Crescendo ligger helt i top på NPS-Score blandt de mange virksomheder, de måler kundeloyalitet hos. Herudover kan vi konstatere, at knapt 40 procent svarer, at de overvejer ejendomme, som den næste aktivklasse, der skal investeres i. Det får os til at stamme os ekstra an for at udvælge de allerbedste investeringsprojekter i 2023.

I Crescendo har vi over året foretaget en række nyansættelser, der skal være med til at skærpe Administrationsafdelingens handlerum. Strategien er at hjemtage flere ejendomme, så Crescendo selv administrerer mere, og således har bedre føling med ejendomsdriften.  Da vi således er blevet flere, som står klar til at tage hånd om såvel investorkreds som lejere, vokser vi snart ud af lokalerne på Chr. X’s Vej. Derfor rykker vi til nye lokaler på Sønderhøj 8, Viby i starten af 2023.

Et andet tiltag, som vi løfter sløret for i det nye år, er vores Investorportal. Den kommer til at smidiggøre kommunikationen mellem investor og os. Vi skaber hermed et bedre overblik i Crescendo-porteføljerne, hvilket imødekommer flere investorers ønske.

Skulle du have brug for hjælp til dine investeringer, eller ønsker du at drøfte et emne med os, så husk, at du altid er velkommen til at tage kontakt.

En rigtig glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår ønskes du og dine fra

Crescendo A/S
Christian og Bo