Lejeboliger er eftertragtede og tomgangen historisk lav

De danske boliglejemål er eftertragtede, det viser en ny opgørelse fra EjendomDanmark. Her fremgår det, at forekomsten af tomgang er den laveste i 13 år.

Underdirektør i EjendomDanmark, Morten Marrot Larsen mener, at den store efterspørgsel i forhold til lejeboliger skyldes den frihed og fleksibilitet, som boliger giver lejerne, og det er eftertragtet, når der er økonomisk turbulens.

“I en tid, hvor der ventes markante skred på boligmarkedet, er lejeboliger for mange et mere sikkert valg, fordi man ikke skal frygte prisfald. Så selvom der er kommet mange nye lejeboliger til, så flytter folk også ind, og vi har i fremtiden brug for endnu flere boliger. Både akut i Hovedstaden, men også i andre dele af landet,” siger Morten Marott Larsen.

Tomgangen i København er nede på 1,9 procent

EjendomDanmarks opgørelse viser, at det særligt er Region Hovedstaden, der er attraktiv hos lejerne. Her er flere kvadratmeter bolig blevet lejet ud, og tomgangen er her helt nede på 1,9 procent.

For Crescendo stemmer den nye opgørelse med lav tomgang i hovedstadsområdet godt overens med nogle af de københavnerorienterede investeringsvalg, man har tilbudt investorkredsen den sidste tid. Senest i København NV, hvor en ejendom på Svanevej i øjeblikket er i udbud, men også ejendommen på Sjællandsgade, der blev solgt hen over sommeren, oplevede samme mønster.

Se mere om A/S Bolig Svanevej, der er åben for tegning.

I realiteten kan man strække efterspørgslen ud over hele Storkøbenhavn med reference til en anden Crescendo-ejendom i Glostrup, der oplever tilsvarende lav tomgang og hurtig genudlejning.

Christian Stenbjerre, adm. direktør hos Crescendo siger:

”Med strammere regler for udlån samt højere renter, har man i dag tag over hovedet for færre midler i en lejebolig end en tilsvarende ejerbolig. En lejebolig passer derfor godt ind i rigtig mange menneskers økonomi. EjendomDanmarks opgørelse er således med til at understrege, at ejendomsinvestering er en aktivklasse, der skal prioriteres i porteføljen for den enkelte investor. Specielt i økonomisk turbulente tider.”

Læs hele EjendomDanmarks artikel ’Rift om lejemål: Den laveste tomgang i 13 år’