Realkredit Danmark: Boligudlejningen i Kbh. har solidt rygstød

Overfor de fremtidige konjunkturmæssige udfordringer har boligudlejningen i København et solidt rygstød 

Danmarks Statistik har netop offentliggjort data for tredje kvartal både for befolkningsudviklingen og byggeaktiviteten, og her er tallene for hovedstaden bemærkelsesværdige.

Chefanalytiker Mark Maack Gibson i Realkredit Danmark har sammenholdt data, og hans analyse peger på, at en eventuel recession vil styrke boligmarkedet i København: ”Det er typisk billigere at bo i storbyen under en recession, og det vil få indbyggertallet til at stige. Uden at det skal misforstås, så vil både lejere og udlejere drage fordel heraf. Lejere får en lavere husleje, og ejere får nemmere ved at leje boliger ud.”

For få kvadratmeter til at dække efterspørgslen

Videre i analysen hedder det, at ifølge udviklingen i påbegyndt byggeri, vil der blive tilført ca. 250.000 kvadratmeter årligt. Estimeres der en årlig befolkningsfremgang på 9.000 personer, som bor på gennemsnitlig 40 kvadratmeter, som tilfældet er i dag, så vil der årligt blive brug for 360.000 nye kvadratmeter bolig i København for at imødekomme efterspørgslen. Der bliver altså bygget for få boligkvadratmeter til at dække behovet.

Crescendo, der netop nu har ejendommen A/S Bolig Svanevej i København NV i udbud, og som for øjeblikket opfører en boligejendom på Theklavej i København NV, glæder sig over, at man har set rigtigt i forhold til markedets udvikling – i denne sammenhæng i Københavnsområdet:

”Vores aktiviteter i København rammer godt ned i det, markedet efterspørger. Vi er meget bevidste om, at 2023 kommer til at kræve, at vi fortsat holder fokus på analyse, på fakta og på vores konservative investeringsstrategi, hvor rettidig omhu styrer vores handlinger. Der er ingen tvivl om, at den historisk lave tomgang, og den afskaffede lagerbeskatning kommer til at bidrage positivt til fremtidens boligudlejningsmarked,” lyder det fra Christian Stenbjerre, adm. direktør i Crescendo A/S.

Se hele Realkredit Danmarks analyse her